Çubukçu: 2011'de tek atama yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, yüz binlerce öğretmenin dört gözle beklediği şubat ataması konusunda çok net açıklama yaptı. Çubukçu önümüzdeki yıl 55 bin öğretmen alınacağını ve tamamının ağustos ayında atanacağını söyledi. Bakan Çubukçu, beklentiler konusunda ise yapılacak bir şeyin olmadığını ve tek atama döneminde kararlı olduğunu söyledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Aralık 2010 23:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, yüz binlerce öğretmenin dört gözle beklediği şubat ataması konusunda çok net açıklama yaptı. Çubukçu önümüzdeki yıl 55 bin öğretmen alınacağını ve tamamının ağustos ayında atanacağını söyledi.

Çubukçu, KPSS'nin içeriğinin değiştirilmesine yönelik olarak da, ?İçerik mutla değişecek ve branşlara yönelik sorular yer alacak? dedi.

Milliyet'in Baba Beni Okula Gönder kampanyası çerçevesinde Erzurum'un Aziziye ilçesinde açılan Üçer Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışına katılan Bakan Çubukçu, ilköğretimdeki okullaşma oranının yüz 99'a ulaştığını; kız ve erkekler arasındaki farkın da yüzde 1'e kadar indiğini söyledi.

Ağustosta tek atama

Bakan Çubukçu, ara atama dönemlerinin eğitim-öğretimi aksattığını ve bu yüzden tek atama döneminde kararlı olduklarını dile getirerek, şubatta atama olmacağını özellikle vurguladı. Beklentiler konusunda ise yapılacak bir şeyin olmadığını ve tek atama döneminde kararlı olduğunu söyledi.

Çubukçu, yılbaşından sonra YÖK ile toplantı düzenleneceğini ve öğretmen yetişme konusunda ileriye yönelik ciddi adımların atılacağını da hatırlatarak ?Aslında KPSS'ye hiç gerek kalmadan öğretmen ataması yapılması gerekir. Ama bugünkü koşullarda bu mümkün değil. İhtiyaç duyulan alanların kontenjanlarının artırılarak, fazlalık olan alanlarda da daha az alım yapılması için YÖK ile görüşmelerde bulunacağız? dedi.

Önümüzdeki yıllarda en fazla ihtiyaç duyulacak olan öğretmenliklerin ise okul öncesi öğretmenliği, pdr ve ingilizce olduğuna dikkat çekti.

Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık

İşadamı Erol Üçer ve eşi Mine Üçer tarafından yaptırılan 100 yataklı kız öğrenci yurdunun açılışında konuşan Bakan Çubukçu kız öğrencilere pozitif ayrımcılıktan yana olduğunu söyledi. Babasının kendisini çok sevdiğini ve güvendiğini hatırlattı, bugün bu göreve gelmesinde bu sevgi bağı ve güvenin çok önemli olduğunu anlattı.

Bakan olduktan sonra kız öğrencilerin önce hukukçu, ardından da avukat olmak için hedef koymalarından büyük bir memnuniyet duyduğunu da dile getirerek, ?Kız öğrencilerimizin önünü mutlaka daha fazla açmalıyız? dedi.

Çubukçu, son 8 yılda eğitimde çok mesafe kaydettiklerini ama buna rağmen yapılacak daha çok işin bulunduğunu söyledi.

Abbas Güçlü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber